torstai 21. helmikuuta 2013

Mississippin mutakakku

Tässä taas yksi amerikkalaita alkuperää oleva resepti. Jostain syystä olen tykästynyt niitä leipomaan. Tähän mennessä pettymyksiä ei ole juurikaan tullut vastaan. Moni ihastuksia sen sijaan on löytynyt, kuten tämäkin kakku.







taikina:
5 dl sokeria
1,25 dl kaakaojauhetta (van houten)
2 tl vaniljasokeria
4 isoa munaa
250 g sulatettua voita
ripaus suolaa
3,75 dl jauhoja
3,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä (käytin kookoshiutaleita ite, ei ollut muita sopivia pähkinöitä)

päälle:
1 pussi vaahtokarkkeja pienennettynä

kuorrutus:
1 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
2 rkl voita

Sekoita pienemmässä kulhossa jauhot ja pähkinät. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa yhteen muut taikinan aineet. Sekoita jauhot ja pähkinät taikinaan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 30x25cm). Paista 175 asteessa puolisen tuntia. (mie jouduin paistamaan 45 min, mutta mulla oli erikokoinen vuoka.) Ota pois uunista ja asettele päälle tasaiseksi kerrokseksi vaahtokarkit. Paista vielä 5 min.

Tee kuorrute loppupaiston aikana. Kiehauta kerma ja sulata suklaa siihen. Lisää lopuksi voi. Ota kakku pois uunista ja kaada kuuma kuorrute tasaisesti kakun päälle. Anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua. Tarjoile pienehköinä paloina, on makeaa ja täyteläistä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...