tiistai 19. helmikuuta 2013

Mustikka, vuoden marja

Mustikka valittiin vuoden marjaksi varsin ansaitusti. Loistavaa kotimaista superfoodia, mikäs sen parempaa. Ja kun se käydään vielä metsästä itse poimimassa, saa kaupan päälle liikuntaa. Viime kesänä viimeistään rakastuin mustikkaan täysin. Sitä tuli poimittua vähän ehkä liikaakin, mutta kummasti niitä on vaan pakastimesta käytetty. Nyt en ala ihan vielä paasaamaan, että miten sitä mustikkaa löytyy. Lähempänä kesää voin sitten siitä kertoa. Nyt voisin mustikan vuoden kunniaksi laittaa mustikkaisen reseptin.


Viimekesäinen mustikkapaikka






Mustikkamuffinit
  (munaton, maidoton, ei sisällä kotimaisia viljoja)

0,5 dl perunajauhoja
2 dl riisijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1, 25 dl fariinisokeria
1 dl soijajogurttia (vanilja)
0,5 dl vettä
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
1 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten nopeasti sekoittaen nestemäiset aineet ja mustikat. Kaada löysähkö taikina muffinsivuokiin. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...