Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hyvää huomenta tyrnivispipuuron kera!

Hyvää huomenta totta tosiaan! Ensi yönnä jaetaan Oscarit ja sitä odotellessa voi nauttia aamun piristykseksi tyrnivispipuuroa gluteenittomana. Psst. Tänään vielä luvassa Oscar-juhliin jotain spesiaalia.


Tyrnivispipuuro:

1 l vettä
3-4 dl tyrnimarjoja
1 dl sokeria
2 dl karkeita riisijauhoja

Keitä ensin vettä ja tyrnimarjoja vartin verran. Murskaa tyrnimarjoja, jotta kaikki hyvät aromit ja vitamiinit päätyvät mehuun. Siivilöi mehu. (Muista sitten laittaa kulho alle ennen kuin kaadat mehun... Arvatkaa vaan, kuka on siivilöinyt joskus hyvän mehun viemäriin.)

Kaada mehu takaisin kattilaan. Mausta mehu sokerilla. Kiehauta. Vatkaa joukkoon riisijauhot. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

  • Voit tehdä valmiiseen tyrnimehuun puuron. Tarkista mehun maku - tarviiko minkä verran laimentaa ja onko enää tarvetta lisäsokeriin.

2 kommenttia:

  1. Moi! Sulls on uus mielenkiintoinen blogi. Olen jättänyt tunnustuksen omaan maiskis.com -blogiini. T: Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Piristit aamupäivääni.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.