perjantai 15. helmikuuta 2013

Hirssi-rusinacookiet

Vau sanon ihan itsekin. Näitä keksejä syö ihan ilokseen vaikkei itse olekaan sitä sun tätä -ton. Oikein erinomaisesti maistui muillekin. Ohje munaton, maidoton, soijaton ja se ei sisällä kotimaisia viljoja.



Ohjeesta tulee noin 25-30 keksiä

120 g maidotonta margariinia
2 dl luomuruokosokeria
1,75 dl fariinisokeria
1 prk Piltti omenasosetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
-----
1,25 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1,25 dl tattarijauhoa
1,25 dl perunajauhoja
 reilu 0,5 dl riisijauhoa
1 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2,5 dl hirssihiutaleita (voi vaihtaa kaurahiutaleisiin)
1,5 dl rusinoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa yhteen ennen viivaa olevat raaka-aineet (margariinista siirappiin). Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä ne margariiniseokseen. Pyörittele taikinasta 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palloja. Laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvara. Paista noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Suklaamartinien merkeissä Hyvää uutta vuotta!

Tämä vuosi oli varsin erilainen. Oli hyviä hetkiä, oli huonompia hetkiä, mutta kaikesta on kutakuinkin selvitty. Ensi vuoden odotuksia on mo...