Kollaasi

Kollaasi

perjantai 15. helmikuuta 2013

Hirssi-rusinacookiet

Vau sanon ihan itsekin. Näitä keksejä syö ihan ilokseen vaikkei itse olekaan sitä sun tätä -ton. Oikein erinomaisesti maistui muillekin. Ohje munaton, maidoton, soijaton ja se ei sisällä kotimaisia viljoja.



Ohjeesta tulee noin 25-30 keksiä

120 g maidotonta margariinia
2 dl luomuruokosokeria
1,75 dl fariinisokeria
1 prk Piltti omenasosetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
-----
1,25 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1,25 dl tattarijauhoa
1,25 dl perunajauhoja
 reilu 0,5 dl riisijauhoa
1 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2,5 dl hirssihiutaleita (voi vaihtaa kaurahiutaleisiin)
1,5 dl rusinoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa yhteen ennen viivaa olevat raaka-aineet (margariinista siirappiin). Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä ne margariiniseokseen. Pyörittele taikinasta 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palloja. Laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvara. Paista noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.