Kollaasi

Kollaasi

lauantai 16. helmikuuta 2013

Mascarponebrowniet

Blogini lukijoille ei ole varmaan vielä selvinnyt se, että Rakastan suklaata. En nyt välttämättä söisi suklaata kilo- tai levytolkulla, mutta rakastan leipoa siitä. Tykkään tehdä konvehteja, brownieita, suklaakakkuja, cookieita. Kehitellä uusia makuja ja yhdistelmiä. (Pitääkin laittaa tässä joku päivä luottocookie-reseptini ja siihen muutama makuyhdistelmä blogiin.)

Jääkaapissa oli vielä muutama purkki mascarponea, joten siitä sitten leipomaan. Tein aika lailla tavallisen brownien ja siihen mascarponemassaa, jolla sitten marmoroin sen brownien. Jujuksi tähän ohjeeseen palastelin 2 isoa Daimia.Lisäksi käytin leivinjauhetta, jotta tulee ilmavampi koostumus. Usein teen browniet ilman leivinjauhetta.




Brownie:
200 g voita
150 g tummaa suklaata
4 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl erikoisvehnäjauhoja (AnniHelena tms, muu leivontakarkeajauhatus)
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota (VanHouten)
2 Daimia palasteltuna

Mascarponemassa:
2 prk mascarponea
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria/ 1 tl vanilja-aromia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Nosta levyltä ja laita suklaa paloina voihin sulamaan. Vatkaa mascarponemassan ainekset sekaisin hyvin vispilällä ja jätä odottamaan. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja daim-palaset. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varoen joukkoon jauhot ja suklaa-voiseos.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minulla vuoka oli kokoa 25 cm * 30 cm. Kaada brownie seos vuokaan. Sitten siihen päälle mascarponemassa. Pyöräyttele mascarpone pyörteiksi brownien joukkoon haarukalla. Paista 175 asteisessa uunissa  30-45 minuuttia. Tarkoitus ei ole paistaa ihan läpikypsäksi, saa vähän tutista keskeltä.

Anna jäähtyä ja tarjoa pieninä neliöinä vaikka päiväkaffeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Tällaisenaan en olekkaan ikinä näitä kokeillut. Itseasiassa olen kokeillut brownieita 2 kertaa ja molemmilla kerroilla epäonnistunut. Enkä ymmärrä mikä menee vikaan. Niistä tulee jotenkin sitkeitä. Kiitos vierailustasi blogissani ja tarinasta nimen takaa. Ihana glogi ja tarpeellisia ohjeita allegikoille. Saanko linkittää sinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat linkittää. Osa brownie-resepteistä on vähän sitkeitä, että ehkä et ole epäonnistunut vaan resepti onkin sellaisille sitkeille versioille.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.