lauantai 6. huhtikuuta 2013

Helpot suklaa-toffeemuffinssit

Huoh, perjantai oli kuin sarjakuvissa. Illalla kaipasin jotain hyvää, ihan vain itselle, omassa rauhassa. Heitin nopeasti kasaan suklaasta ja toffeesta muffinseja, joita sain sitten sohvan nurkassa syödä. (Kaikki vanhemmat voivat hyvin kuvitella uhmaikäisen, joka on päättänyt jättää päikkärit nukkumatta. Neiti protestoi marssimalla olohuoneessa ja hakkaamalla kattilankansia yhteen. Oikea mielenosoitus siis. Ja tämän tapaista jatkui koko armaan päivän. Neljän valvotun yön perään tosi jees tempaus Neidiltä...)



Muffinsit:
150g voita
100 g suklaata
----
1 dl ruokakermaa
----
2 isoa munaa
2 dl sokeria
-----
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
100 g toffeeta rouhittuna (leikkasin paloiksi Lidlin toffeesekoituspussin vaniljatoffeita)
100 g tummaa suklaata rouhittuna



Kuumenna kattilassa voi ja 100 g tummaa suklaata niin, että suklaa ja voi sulavat. Lisää kylmä ruokakerma. (Näin saat seoksen jäähtymään nopeammin.) Sekoita kuivat aineet keskenään jauhoista suklaaseen. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. (Ihan käsivispilä riittää.) Lisää muna-sokerivaahtoon voiseos ja jauhot. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouheet. Jaa taikina muffinsipellille. (Kannattaa laittaa paperiset vuoat muffinsipellin koloihin.) Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Huom! Tästä saa laktoosittoman käyttämällä laktoosittomia tuotteita.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...