Herkullinen pikkuleipäohje gluteenittomille, maidottomille, munattomille. Helppo tehdä ja helppo onnistua. Maistuu myös tavallista ruokavaliota noudattavalle.
75 g maidotonta margariinia sulatettuna (hopeinen Sunnuntai, t.sin Keiju)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl soijaruokakermaa (tai muuta ruokavalioosi sopivaa kermaa)
2 rkl siirappia
1 dl hirssihiutaleita
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
pikku ripaus leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita loput ainekset kulhossa ja kaada margariini päälle. Sekoita taikinaksi.Nostele teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille, jätä leviämisvaraa reilusti. (Itse paistoin 9 lastua per pelti.) Paista noin 7-8 min uunin keskiosassa. Jäähdytä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...