Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pannaria sunnuntaina

Niin no joo, pannukakkua syödään torstaisin hernekeiton jälkeen, mutta sopiihan se sunnuntaihinkin. Tässä ohje, jota olen käyttänyt vuodesta toiseen hyvällä menestyksellä.



50 g voita/margariinia
8 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Sulata keskikokoisessa kattilassa rasva ja ota kattila pois liedeltä. Lisää sitten maito ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle syvälle isolle uunipellille ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

 Tarjoile hillon/marjojen ja kermavaahdon/jäätelön/vaniljakastikkeen kera.

Huom! Tästä saa maidottoman käyttämällä soija- tai muuta dieettisi sopivaa maitoa. Samalla pitää huolehtia, että margariini on maidoton.

Ensi viikolla on tulossa erikoisruokavalioon kakkua, säilötään sitrushedelmiä, jälkiruokaa tehdään säilönnän tuloksista ja syödään todennäköisesti hampurilaisiakin. Käypä kurkistelemassa!

Pst! Muista laittaa tiistaina sima tulemaan. Alkuviikon ostoslistaan siis sokeria, fariinisokeria, sitruunoita, hiivaa ja rusinoita.



5 kommenttia:

  1. Pannari on erittäin hyvää aamutuimaan :)

    VastaaPoista
  2. Onko sulla olemassa pannarista -tonta versiota?

    VastaaPoista
  3. En ole kokeillut edes tehdä, olen tarjoillut Neidille noita amerikkalaistyylisiä pannareita. Tässä linkissä olevat ovat tosi hyviä: http://jauhotontaikina.blogspot.fi/2013/03/myskikurpitsasta-on-moneksi.html

    Voin kyllä miettiä ja kehitellä perinteisempää pannaria. Tänään aloitan -ton munkkien kehittelyn. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glenn, tein jo yhden onnistuneen pannariversion. Kirjoitan sen tänne mahdollisimman pian.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.