keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Mariannetorttu

Tykkään kovasti Runebergin tortuista, mutta niitä ei kyllä tule syötyä kuin Runebergin päivänä. Aloinkin sitten miettimään, että miten niin hyvästä leivonnaisesta saisi ympärivuotisen herkun. Tässä versioni:



Taikina:
200 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 dl luomuruokosokeria
2 kananmunaa
----
1 dl mantelirouhetta
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl Marianne Crush -rouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
---
1 dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita yhteen kuivat aineet mantelirouheesta leivinjauheeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna kerrallaan joukkoon ja vatkaa. Lisää yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja jauhotettuihin rengasmuotteihin tai sitten ihan muffinivuokiin. Paista 15-20 min 200 asteessa. Anna jäähtyä ja koristele pinta sulatetulla suklaalla ja Marianne Crushilla.




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...