Vieläkään ei ole liian myöhäistä tehdä sitrushedelmistä säilykkeitä. Kun kerran maistaa itse tehtyä curdia tai marmeladia, ei ole enää paluuta kaupan versioihin. Appelsiinimarmeladin tekokin on yllättävän helppoa, lime curdista puhumattakaan.
Appelsiinimarmeladi
2 kg appelsiineja
2 sitruunaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria (Dansukker)
Pese huolellisesti 3 appelsiinia. Raasta niiden kuori, vain keltainen kuoriosa. Leikkaa sitten kaikki appelsiinit ja sitruunat kalvottomiksi lohkoiksi. (Leikkaa ensin kuori pois ja sitten näet missä menee kunkin lohkon kalvo.) Tämä kannattaa tehdä kattilan päällä. Purista vielä kaikki mehutipat appelsiinin jämästä kattilaan. Laita lohkot kattilaan myös. Lisää hillo-marmeladisokeri kattilaan. Sekoita. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Tölkitä ja säilytä jääkaapissa. Tästä tulee noin 6 dl marmeladia.
Lime curd
4-5 limeä
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita/ maidotonta margariinia
Pese kolme limeä huolellisesti ja raasta niiden kuori. Purista limeistä mehu (1 dl). Sekoita kattilassa limemehu, kuoriraaste, munat ja tomusokeri. Kuumenna sekoitellen niin kauan, että seos sakenee. Sekoita joukkoon paloiteltu rasva. Sekoita sileäksi ja tölkitä. Säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.
Ohjeiden ideat täältä.
Voit tehdä lime curdista maidottoman käyttämällä maidotonta margariinia.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...