-ton pannaria allergisille ja vegaaneille

Kiitos erään ihmisen, toimerruin kehittelemään -ton version pannarista. Neiti tykkäsi tosi paljon pannukakuista. Nämä ovat rakenteeltaan pehmeää ja pannarimaista ja ihan ilman kananmunia! Hiphiphurraa!

Ei nämä -ton pannarit kauniita ole, mutta onneksi maku ja rakenne ovat hyvät.


Keitä ensin puuro:

0,5 l soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa maitoa)
0,75 dl karkeita riisijauhoja
ripaus suolaa
3 rkl maidotonta margariinia

Kiehauta maito ja vatkaa joukkoon riisijauhot. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 10 minuuttia. Mausta sitten suolalla ja margariinilla. Tätä puuroa voi tarjota "mannapuurona".


Puuropannari:
koko annos puuroa
1 dl vaniljakastiketta (soija/kaura)
1 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maissijauhoja (ei tärkkelys, vaan sellainen keltainen maissijauho)

Sekoitas puuron joukkoon loput aineet. Paista pienellä leivinpaperoidulla uunipellillä noin 20-30 minuuttia 200 asteessa. (kunnes pannari on kiinteähkö ja kauniin värinen)


Tähän toiseen ohjeeseen ei tarvitse keittää puuroa. Rakenne on yhtä lailla pannarimainen. Tämän pannarin pinta nousee uunissa melkoiseksi palloksi. Kun sen ottaa uunista, siihen kannattaa painaa reikä.

Pannukakku

2 dl vaaleita riisijauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljakastiketta (soija/kaura)
2 dl soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa maitoa)
3 rkl maidotonta margariinia sulatettuna

Sekoita aineet yhteen. Anna turvota puoli tuntia. Kaada pienelle leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa kypsäksi.


Pst. -ton munkit onnistuivat hyvin!!! Sellainen ohje tulossa vielä tällä viikolla. ;)

Kommentit

  1. Mulla epäonnistui aikanaan nämä touhut. Lettuja joitain sain onnistumaan. Meillä kun ei oikein voinut mitään käyttää. Jytteä ja vettä vain. Tokihan oli tullut kananmunan korvikettakin mutten oppinut käyttämään.
    Ja ne muffinsien ohjeet on kyllä jossakin mutta en ole vielä paikallistanut niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olipa teillä rajoitettu ruokavalio. Kananmunankorvike toimii joissain tapauksissa, mutta olen huomannut, että suurin osa ei edes tarvitse sitä. Opiskelin vähän itsenäisesti leivonnan kemiaa ynnä muuta, niin se auttoi huomattavasti kehittämään näitä -ton ohjeita.

      Poista
  2. Kiitos paljon. Täytyy testiin laittaa.

    Noviisina kysyn, että jos teen "tavallisen" pannukakun kaksinkertaisena riittääkö se tavalliselle uunipellille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos teet tuot tavallisen kaksinkertaisena, niin se ei riitä vielä tavalliselle uunipellille. Tavallisen uunipellin pannariin menee noin 8 dl nestettä. Tämä taikina on normaalin ruokavalion pannaria paksumpaa, joten sen voi levittää pellille haluamaansa kokoon.

      Poista
  3. Tein tänään iltapalaksi pannukakkua koko perheelle. Lapset veti pannaria niin, että navat pullottivat :) Me aikuisetkin tykättiin kovasti. Ihanaa!

    Mie tein tuon ohjeen kaksinkertaisena kuitenkin. Levitin sen meän 50senttiselle uunipellille ja sain sen riittämään. Mulla ei kyllä palloksi noussut missään vaiheessa.

    Kiitos vielä paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kiva kuulla! Varmasti se levittäminen vaikutti siihen "palloutumiseen", minä kun vaan mätkäisin taikina pellille ja vähän levitin sinne päin. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)