Ei nämä -ton pannarit kauniita ole, mutta onneksi maku ja rakenne ovat hyvät.
Keitä ensin puuro:
0,5 l soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa maitoa)
0,75 dl karkeita riisijauhoja
ripaus suolaa
3 rkl maidotonta margariinia
Kiehauta maito ja vatkaa joukkoon riisijauhot. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 10 minuuttia. Mausta sitten suolalla ja margariinilla. Tätä puuroa voi tarjota "mannapuurona".
Puuropannari:
koko annos puuroa
1 dl vaniljakastiketta (soija/kaura)
1 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maissijauhoja (ei tärkkelys, vaan sellainen keltainen maissijauho)
Sekoitas puuron joukkoon loput aineet. Paista pienellä leivinpaperoidulla uunipellillä noin 20-30 minuuttia 200 asteessa. (kunnes pannari on kiinteähkö ja kauniin värinen)
Tähän toiseen ohjeeseen ei tarvitse keittää puuroa. Rakenne on yhtä lailla pannarimainen. Tämän pannarin pinta nousee uunissa melkoiseksi palloksi. Kun sen ottaa uunista, siihen kannattaa painaa reikä.
Pannukakku
2 dl vaaleita riisijauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljakastiketta (soija/kaura)
2 dl soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa maitoa)
3 rkl maidotonta margariinia sulatettuna
Sekoita aineet yhteen. Anna turvota puoli tuntia. Kaada pienelle leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa kypsäksi.
Pst. -ton munkit onnistuivat hyvin!!! Sellainen ohje tulossa vielä tällä viikolla. ;)