1 dl makeuttamatonta omenasosetta
3 pientä banaania soseutettuna
75 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl luomuruokosokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia
0,5 dl vaniljakastiketta (käytin Alpro Soyaa)
---
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Milletti)
2 tl ksantaania
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
Vuoan voiteluun maidotonta margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 litran torvivuoka. Sekoita yhteen kuivat aineet ja toisessa kulhossa kosteat aineet. Yhdistä ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.
Vegaanit huom!
- Jos voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja, laita niitä 5,5-6 dl.