Upeaa, vanhoille kotikulmille meni jääkiekon Suomen mestaruus. Kyllä sitä on odotettukin! Tämä kakku menee töihin viemisiksi täällä Keski-Suomessa. ;)
Pohjana on Beattyn suklaakakku. (Ohje on täällä.) Välissä on mangoa ja suolattua karamellimoussea. Kostutuksen tein Baileys-maidolla. Kakku on varmasti nopeimmin ikinä tekemäni kakku. En uskaltanut aloittaa ennen peliä, etten manannut tulosta. Väri on oikeasti punaisempi, oli hankalaa kuvata keinovalossa.
Kostutukseen käyttämäni Baileys-maito oli ihan vain 1,5 dl maitoa ja 3 rkl Baileys-likööriä, ei sen kummempaa.
Välissä oleva mango on ostettu säilykkeenä (sokeriliemessä). Valutin siitä nesteen pois ja soseutin mangot. Lisäsin tilkan sitruunamehua tuomaan lisäkirpeyttä.
Sitten se ihanuus, jota varmasti teen viikonloppuna ihan vaan jälkiruokamousseksi viinimarjojen kera.
Suolattu karamellivaahto:
reilu 0,5 dl sokeria
1 rkl vettä
--
1 rkl voita
1 rkl maizenaa + 1 rkl vettä
1/4 tl merisuolaa
--
1 + 1,5 dl vispikermaa
vaniljasokeria
Kuumenna 1 dl kermaa ja sekoita yhteen vesi ja maizena. Mittaa kasariin vesi ja sokeri. Älä sekoita muuten kuin ravistelemalla. Paahda sokeri kauniin vaaleanruskeaksi. Ota levyltä syrjään siksi aikaa, kun lisäät joukkoon kuuman kerman ja maizena-vesiseoksen. Sokeri kuplahtaa tässä kohtaa reippaasti, ole varovainen. Nosta takaisin levylle ja keitä hetki. Seos on valmista, kun se on paksuhkoa ja kuplii. Nosta levyltä ja sekoita joukkoon voi ja suola.
Kaada karamellimassa kulhoon, peitä foliolla ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Lisää osa jäähtyneen karamellimassan joukkoon, sekoita. Lisää sitten loput ja sekoita tasaiseksi.
Ohje karamellimousseen on Home Cooking adventuresta.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...