Onnea Ässät, Suomen mestarit 2013!

Upeaa, vanhoille kotikulmille meni jääkiekon Suomen mestaruus. Kyllä sitä on odotettukin! Tämä kakku menee töihin viemisiksi täällä Keski-Suomessa. ;)


Pohjana on Beattyn suklaakakku. (Ohje on täällä.) Välissä on mangoa ja suolattua karamellimoussea. Kostutuksen tein Baileys-maidolla. Kakku on varmasti nopeimmin ikinä tekemäni kakku. En uskaltanut aloittaa ennen peliä, etten manannut tulosta. Väri on oikeasti punaisempi, oli hankalaa kuvata keinovalossa.


Kostutukseen käyttämäni Baileys-maito oli ihan vain 1,5 dl maitoa ja 3 rkl Baileys-likööriä, ei sen kummempaa.

Välissä oleva mango on ostettu säilykkeenä (sokeriliemessä). Valutin siitä nesteen pois ja soseutin  mangot. Lisäsin tilkan sitruunamehua  tuomaan lisäkirpeyttä.

Sitten se ihanuus, jota varmasti teen viikonloppuna ihan vaan jälkiruokamousseksi viinimarjojen kera.


Suolattu karamellivaahto:

reilu 0,5 dl sokeria
1 rkl vettä
--
1 rkl voita
1 rkl maizenaa + 1 rkl vettä
1/4 tl merisuolaa
--
1 + 1,5 dl vispikermaa
vaniljasokeria

Kuumenna  1 dl kermaa ja sekoita yhteen vesi ja maizena. Mittaa kasariin vesi ja sokeri. Älä sekoita muuten kuin ravistelemalla. Paahda sokeri kauniin vaaleanruskeaksi. Ota levyltä syrjään siksi aikaa, kun lisäät joukkoon kuuman kerman ja maizena-vesiseoksen. Sokeri kuplahtaa tässä kohtaa reippaasti, ole varovainen. Nosta takaisin levylle ja keitä hetki. Seos on valmista, kun se on paksuhkoa ja kuplii. Nosta levyltä ja sekoita joukkoon voi ja suola.

Kaada karamellimassa kulhoon, peitä foliolla ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Lisää osa jäähtyneen karamellimassan joukkoon, sekoita. Lisää sitten loput ja sekoita tasaiseksi.

Ohje karamellimousseen on Home Cooking adventuresta.

Kommentit

  1. Terveiset täältä Ässien kotikulmilta. Meillä vietettiin eilen syntymäpäiviä ja oli aivan pakko kokeilla tämän kakun ohjetta. suolattu karamellivaahto oli uskomattoman upeaa täytettä. Kiitoksia herui myös henkilöiltä,jotka ei pahemmin makeista leivonnaisista piittaa. jään innolla odottamaan mitä uutta jaksat keksiä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että onnistui hyvin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-ton Mokkapalat (munaton, gluteeniton, maidoton)

Hapanimelä kastike kiinalaiseen tyyliin

Piparkakut ja taatelikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)