Näihin pitäisi ripotella päälle seesaminsiemeniä, mutta meillä ei ollut.
3 dl maitoa (käytin rasvatonta laktoositonta maitojuomaa)
1/2 pussia kuivahiivaa
9,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 muna
1,5 tl suolaa
50 g margariinia/voita huoneenlämpöisenä (tai 0,5 dl rypsiöljyä)
voitelu kananmunalla ja päälle seesaminsiemeniä
Käytä taas konetta taikinan vaivaamiseen. Liota hiiva maitoon. Lisää muut aineet paitsi margariini. Anna koneen vaivata taikinaa muutama minuutti. Lisää sitten rasva ja anna koneen käydä 10 minuuttia.
Jaa taikina 6-10 osaan riippuen siitä kuinka isoja sämpylöitä haluat. Pyöritä sämpylöiksi, laita pellille ja litistä hieman. Anna nousta 30-40 minuuttia. Voitele kananmunalla ennen paistoaa. Paista 210 asteisessa uunissa kypsiksi noin 15-30 minuuttia. Paistoaika riippuu todella paljon sämpylän koosta. Kun sämpylä kumisee pohjasta, on se kypsä.
Allergiainfo:
- tästä voi tehdä maidottoman valitsemalla maidottoman margariinin ja nesteeksi veden/soija- yms. muun sopivan maidon.
- Laktoosittoman saa tehtyä käyttämällä laktoosittomia tuotteita.
Vinkki:
Tästä taikinasta saa tehtyä kaksi komeaa paahtoleipää. Leivo taikina kahdeksi leiväksi. Laita vuokaan kohoamaan kaksinkertaiseksi. Paistoaika 200 asteessa noin 35 minuuttia. Voitele halutessasi kananmunalla ennen paistoa.
Paistoin samassa vuoassa vierekkäin nuo leivät. Vuoan koko on noin 25 cm x 25 cm.