perjantai 12. huhtikuuta 2013

Suklaavanukkaat

Joskus parhaillekin vanhemmille iskee turhautuneisuus. Sotkua ja kaikkia mahdollisia kommelluksia samana päivänä. Sitä saa siivottua ja minuutissa kaikki vaivannäkö on jo hautautunut lelujen alle. Pitäisi varmaan ottaa sadasosasekunnissa kuva kodista siivouksen jälkeen. Näitä kuvia voisi sitten laittaa sinne tänne muistuttamaan, että hei, meillä voi näyttää tältä ilman tuota leluvuorta.

Yleensä samana päivänä alkaa uskoa evoluution tehneen virheen, kun ihmislapsilla ei ole karvapeitettä. On kiire lähteä jonnekin ja lapsukainen ottaa vaatteita pois sitä mukaa, kun niitä saa hänelle päälle. Lopulta ohitse menee salama valkoinen vaippa vilkkuen. Sitten kun päivä lopulta on pulkassa ja lapsi on nukkumassa, kaipaa itselleen jotain pientä hyvää. Suklaavanukas on siihen ratkaisu. Se on nopea päivällä tehdä jääkaappiin odottamaan omaa pientä herkutteluhetkeä.


Suklaavanukasta on todella helppo tehdä itse. Makukin on (tietenkin!) paljon parempi kuin kaupan vastaavissa. Saat muokattua vanukasta helposti vaihtelemalla käyttämääsi suklaata. Lisäksi voit laittaa mausteeksi erilaisia raastettuja sitrushedelmän kuoria tai pohjalle vaikka mansikoita tai maidon voi vaihtaa kookosmaitoon.

0,75-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 isoa kananmunaa (tai 5 normaalikokoista)
100 g tummaa suklaata rouheena (tai muuta haluamaasi suklaata)
1 dl ruokakermaa
5 dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita munat ja sokeri kevyesti käsivatkaimella. Kiehauta maito-kermaseos kattilassa. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita se tasaiseksi. Lisää ohuena norona koko ajan sekoittaen maito-suklaaseos muna-sokeriseoksen joukkoon.

Laita kuusi pientä vuokaa, kahvimukia tms. uunivuokaan ja jaa vanukasseos vuokiin. Kaada uunivuokaan vielä kiehuvaa vettä ja nosta uuniin kypsymään noin 15-25 minuutiksi. Jäähdytä. Tarjoile marjojen/kermavaahdon kera.

Huom!  Käyttämällä maidotonta suklaata sekä kookosmaitoa/soijamaitoa voit tehdä tämän maidottomana.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...