sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pehmeät gluteenittomat hirssisämpylät

Kaipasin Neidille pehmeitä sämpylöitä. Ehkäpä neitikin niitä oli ikävöinyt, kun sen verran nopeasti sämpylä katosi masuun. Resepti on helppo ja nopea tehdä. Voit korvata jauhot myös valmiilla gluteenittomilla jauhoseoksilla.

 

4 dl vettä
kuivahiivaa puoli pussia
1 dl hirssihiutaleita
1 rkl psylliumia
0,5 rkl siirappia
2,5 dl hirssijauhoja
1,5 dl vaaleaa riisijauhoa
0,5 dl tapiokatärkkelystä
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
0,5 tl suolaa

Sekoita veteen hiiva, psyllium ja hirssihiutaleet. Anna olla hetki. Mittaa joukkoon muut aineet. Kaada taikina leipäkoneeseen/yleiskoneeseen ja vaivaa 10 minuuttia. Nostele lusikalla sämpylöiksi pellille  ja anna kohota leivinliinan alla 25 minuuttia. Paista n. 12-13 minuuttia 225 asteessa.

2 kommenttia:

  1. Hei

    Tein tälläisiä sämpylöitä, tosin jouduin hiukan muokkaamaan ohjetta. Mut hyviä tuli. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että onnistui. Monesti joutuu muokkaamaan ohjeita, koska ei ole kaikkia aineita tai omaan ruokavalioon eivät ohjeessa olevat aineet sovi. Itse joudun melkein aina muokkaamaan reseptiä kuin reseptiä. :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Taco-kanarulla

Lapsi on äidilleen näemmä lapsi, vaikka lapsi lähentelee keski-ikää. (Saanen huomattaa, että keski-ikä alkaa nykyään myöhemmin kuin aiemmin....