Kaipasin Neidille pehmeitä sämpylöitä. Ehkäpä neitikin niitä oli ikävöinyt, kun sen verran nopeasti sämpylä katosi masuun. Resepti on helppo ja nopea tehdä. Voit korvata jauhot myös valmiilla gluteenittomilla jauhoseoksilla.
4 dl vettä
kuivahiivaa puoli pussia
1 dl hirssihiutaleita
1 rkl psylliumia
0,5 rkl siirappia
2,5 dl hirssijauhoja
1,5 dl vaaleaa riisijauhoa
0,5 dl tapiokatärkkelystä
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
0,5 tl suolaa
Sekoita veteen hiiva, psyllium ja hirssihiutaleet. Anna olla hetki. Mittaa joukkoon muut aineet. Kaada taikina leipäkoneeseen/yleiskoneeseen ja vaivaa 10 minuuttia. Nostele lusikalla sämpylöiksi pellille ja anna kohota leivinliinan alla 25 minuuttia. Paista n. 12-13 minuuttia 225 asteessa.