sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pehmeät gluteenittomat hirssisämpylät

Kaipasin Neidille pehmeitä sämpylöitä. Ehkäpä neitikin niitä oli ikävöinyt, kun sen verran nopeasti sämpylä katosi masuun. Resepti on helppo ja nopea tehdä. Voit korvata jauhot myös valmiilla gluteenittomilla jauhoseoksilla.

 

4 dl vettä
kuivahiivaa puoli pussia
1 dl hirssihiutaleita
1 rkl psylliumia
0,5 rkl siirappia
2,5 dl hirssijauhoja
1,5 dl vaaleaa riisijauhoa
0,5 dl tapiokatärkkelystä
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
0,5 tl suolaa

Sekoita veteen hiiva, psyllium ja hirssihiutaleet. Anna olla hetki. Mittaa joukkoon muut aineet. Kaada taikina leipäkoneeseen/yleiskoneeseen ja vaivaa 10 minuuttia. Nostele lusikalla sämpylöiksi pellille  ja anna kohota leivinliinan alla 25 minuuttia. Paista n. 12-13 minuuttia 225 asteessa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...