sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Suklaakuppikakut

Suklaata, vadelmia ja mascarponea. Taivaallinen yhdistelmä, kokeilkaa!



Suklaakuppikakut
200g tummaa suklaata
200g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
12 palaa tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, jos olet sinut mikrosi kanssa. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen taikinaan. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan. Annostele taikina muffinsivuokiin tai vuodellulle muffinsipellille. Laita pala suklaata muffinsin keskelle.

Paista 200-asteisessa uunissa 10-20 minuuttia. Anna muffinien levähtää hetki ennen kumoamista, jotta ne irtoavat paremmin. Anna jäähtyä ja kuorruta sitten mascarpone-vadelmavaahdolla.

Voit tarjota myös ilman kuorrutusta. Silloin voit tarjota ne lämpiminä esimerkiksi jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Annoksesta tulee 12 kpl tavallisella muffinsipellillä. Pienempiä tulee noin 20 kpl.


Mascarpone-vadelmavaahto

200 g mascarponea
6 dl vadelmia
1 dl tomusokeria

Paseeraa vadelmat (hiero lusikalla siivilän läpi). Sekoita mascarpone notkeaksi. Lisää siihen paseeratut vadelmat ja tomusokeri. Vatkaa vaahdoksi. Pursota jäähtyneen kuppikakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.


Allergiainfo:
  • Tästä voi tehdä maidottoman, kun vaihtaa voin maidottomaan margariiniin. Pitää huolen siitä, että suklaa on maidotonta ja tekee mascarponevaahdon sijasta esim. vadelmajäätelöä sekoittamalla tofu- tai riisijäätelöön paseerattua vadelmaa.
  • Gluteenittoman lupaan kokeilla joku päivä. Tänään en ehtinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Taco-kanarulla

Lapsi on äidilleen näemmä lapsi, vaikka lapsi lähentelee keski-ikää. (Saanen huomattaa, että keski-ikä alkaa nykyään myöhemmin kuin aiemmin....