perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pitaleipä

Eilen laitoin gluteenittoman pitaleivän ohjeen, nyt on sitten tavallisen ruokavalion version vuoro. Tässäkin on tärkeää vaivata taikinaa riittävän kauan. Se edesauttaa taskun syntymistä.



1/2 pussia kuivahiivaa
3 dl vettä
2 dl ruisjauhoja
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa

Mittaa kaikki aineet suolaa lukuunottamatta joko yleiskoneen, monitoimikoneen tai leipäkoneen kulhoon. Anna koneen käydä 10 minuuttia. Lisää suola ja anna käydä vielä 5 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallojen päälle leivinliina ja anna nousta 20 minuuttia. Kaulitse pallot noin 15 cm halkaisijaltaan ympyröiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia. Laita uuni sopivassa kohtaa lämpenemään 250 asteeseen. Juuri ennen uuniin laittamista, käännä pitaleivät. Laita uuniin ja suihkuta uuniin vettä vähäsen. Paista noin 6-8 minuuttia.

Huomenna tehdäänkin pitaleipiin täytettä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Taco-kanarulla

Lapsi on äidilleen näemmä lapsi, vaikka lapsi lähentelee keski-ikää. (Saanen huomattaa, että keski-ikä alkaa nykyään myöhemmin kuin aiemmin....