Eilen laitoin gluteenittoman pitaleivän ohjeen, nyt on sitten tavallisen ruokavalion version vuoro. Tässäkin on tärkeää vaivata taikinaa riittävän kauan. Se edesauttaa taskun syntymistä.
1/2 pussia kuivahiivaa
3 dl vettä
2 dl ruisjauhoja
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
Mittaa kaikki aineet suolaa lukuunottamatta joko yleiskoneen, monitoimikoneen tai leipäkoneen kulhoon. Anna koneen käydä 10 minuuttia. Lisää suola ja anna käydä vielä 5 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallojen päälle leivinliina ja anna nousta 20 minuuttia. Kaulitse pallot noin 15 cm halkaisijaltaan ympyröiksi ja laita leivinpaperoidulle pellille. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia. Laita uuni sopivassa kohtaa lämpenemään 250 asteeseen. Juuri ennen uuniin laittamista, käännä pitaleivät. Laita uuniin ja suihkuta uuniin vettä vähäsen. Paista noin 6-8 minuuttia.
Huomenna tehdäänkin pitaleipiin täytettä. :)
perjantai 19. huhtikuuta 2013
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...