maanantai 15. huhtikuuta 2013

Perunarieskat tavalliset ja gluteenittomat

Minulla on ollut tämä perunarieskaohje jo pari vuosikymmentä. En muista enää pätkääkään mistä olen sen saanut. Näitä on helppo ja nopea valmistaa. Lisäksi saa perunamuusin jämät hyötykäyttöön. Ohje oli helppo muuntaa gluteenittomaksi, munattomaksi ja maidottomaksi.


 Alemmat ovat tavalliseen ruokavalioon. En ollut turhan tarkka niiden muotoilussa. Maistuivat  ulkonäöstään huolimatta.

Perunarieskat

3 dl perunamuusia
0,5 dl ruokaöljyä
0,5 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
(vettä)

Voiteluun:
0,5 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita ainekset yhteen. Jos perunamuusisi on jämäkkää, lisää vettä niin, että saat pehmeän taikinan. Nostele lusikalla pellille ja taputtele pieniksi rieskoiksi kostutetuilla käsillä. Voitele lopulla munalla Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes niissä on ruskeita pilkkuja.

Gluteeniton, munaton, maidoton versio

3 dl maidotonta perunamuusia
6 rkl ruokaöljyä
2,25 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
(tai 0,75 dl perunajauhoja, 0,75 dl hirssijauhoja, 0,75 dl tummaa täysjyväriisijauhoa)
vettä niin paljon, että saat pehmeän taikinan.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita ainekset yhteen. Jos perunamuusisi on jämäkkää, lisää vettä niin, että saat pehmeän taikinan. Nostele lusikalla pellille ja taputtele pieniksi rieskoiksi kostutetuilla käsillä. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...