Alemmat ovat tavalliseen ruokavalioon. En ollut turhan tarkka niiden muotoilussa. Maistuivat ulkonäöstään huolimatta.
3 dl perunamuusia
0,5 dl ruokaöljyä
0,5 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
(vettä)
Voiteluun:
0,5 kananmunaa
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita ainekset yhteen. Jos perunamuusisi on jämäkkää, lisää vettä niin, että saat pehmeän taikinan. Nostele lusikalla pellille ja taputtele pieniksi rieskoiksi kostutetuilla käsillä. Voitele lopulla munalla Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes niissä on ruskeita pilkkuja.
Gluteeniton, munaton, maidoton versio
3 dl maidotonta perunamuusia
6 rkl ruokaöljyä
2,25 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
(tai 0,75 dl perunajauhoja, 0,75 dl hirssijauhoja, 0,75 dl tummaa täysjyväriisijauhoa)
vettä niin paljon, että saat pehmeän taikinan.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita ainekset yhteen. Jos perunamuusisi on jämäkkää, lisää vettä niin, että saat pehmeän taikinan. Nostele lusikalla pellille ja taputtele pieniksi rieskoiksi kostutetuilla käsillä. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.