On se jännä miten makuaisti kehittyy. Nuorempana en voinut sietää homejuustoa. Nyt suorastaan rakastan sitä. Olen joskus nähnyt tämän tapaisen ohjeen jossain Valion mainoksessa. Siitä asti se on kuulunut herkkuihini. Piiraat ovat sopivasti makeita ja suolaisia.
Ylimmässä piiraassa on Brietä. Sekin toimii.
Päärynät + homejuusto = toimiii
Pohja:
75g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl ruokakermaa
2 isoa munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
-----
1 tlk päärynänpuolikkaita paloina
n. 150 g Aurajuustoa muruina/pieninä paloina
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita taas. Lisää taikinaan yhteen sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina puoleksi tuntia jääkaappia. Painele taikina sitten voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin tai silikoniselle muffinipellille, pohjalle sekä reunoille taikinaa.
Jaa Aurajuusto sekä päärynänpalaset piiraisiin. Sekoita ruokakerma, munat, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos piiraiden päälle. Paista 200 asteessa noin 15-30 min. Paistoaika riippuu kovasti piiraiden koosta.
Tästä tulee noin 15 piirasta.
75g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl ruokakermaa
2 isoa munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
-----
1 tlk päärynänpuolikkaita paloina
n. 150 g Aurajuustoa muruina/pieninä paloina
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita taas. Lisää taikinaan yhteen sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina puoleksi tuntia jääkaappia. Painele taikina sitten voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin tai silikoniselle muffinipellille, pohjalle sekä reunoille taikinaa.
Jaa Aurajuusto sekä päärynänpalaset piiraisiin. Sekoita ruokakerma, munat, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos piiraiden päälle. Paista 200 asteessa noin 15-30 min. Paistoaika riippuu kovasti piiraiden koosta.
Tästä tulee noin 15 piirasta.