perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kurpitsakeksit

Olen jo aiemminkin ylistänyt myskikurpitsaa. Se sopii loistavasti erilaisiin leivonnaisiin ja ruokiin. Näistäkin erikoisruokavalion kekseistä tuli pehmeitä ja herkullisia. Näitä voi tarjota ihan tavallista ruokavaliota noudattavillekin hyvällä omallatunnolla.



1,5 dl hirssijauhoja
1,5 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1,5 dl vaaleaa riisijauhoa
1 dl  perunatärkkelysjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
1 tl kanelia
----
250 g kurpitsasosetta (Ohje täällä.)
100 g maidotonta margariinia sulatettua
0,5 dl ruokaöljyä
1 tl vanilja-aromia
1 dl fariinisokeria
1,5 dl luomuruokosokeria
----
sattumiksi mitä haluat: silputtuja kuivahedelmiä, rusinoita, suklaata, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä

175 astetta 15-18 minuuttia 





Löysin muuten Prisman siemenhyllystä myskikurpitsan siemeniä. Olivat vaan talvikurpitsan nimellä. Jotenkin luotan näiden tuottavan satoa paremmin kuin nuo eteläafrikkalaisista kurpitsoista kerätyt siemenet...


Mahtuuhan tänne vielä taimia... Tulisipa pian kunnon kevät, että saisi kasvihuoneen käyttöön. Tässä näkyy vain pieni osa taimistamme.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...